CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 13.06.2006


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Hned dvakrát zkontrolovali celníci tržnici v Petrovicích

   Nelegální zboží v hodnotě téměř milionu korun zajistili v posledních dnech ústečtí celníci ve spolupráci s pracovníky České obchodní inspekce.
   Stalo se tak  na příhraniční tržnici zvané PEMA v obci Petrovice na Ústecku. Kontrolní skupina složená z pěti celníků a tří pracovníků ČOI zkontrolovala devět prodejních míst. Inspektoři nalezli na pultech 782 kusů hudebních a filmových nosičů porušujících autorská práva, 37 kusů textilu a několik kusů slunečních brýlí  porušujících práva k ochranné známce. Hodnota zajištěného zboží, které inspektoři převezli do svých skladů, činila 460 600 korun.  Při kontrole bylo zjištěno i několik neoznačených stánků, které prodejci narychlo opustili. Celníci v současné době provádějí šetření za účelem zjištění jejich majitelů. Na místě uložili jednomu prodejci, jehož stánek nebyl označen v souladu se živnostenským zákonem, blokovou pokutu v hodnotě 1.000,- korun. 
   Kontroloři navštívili petrovickou místní tržnici během čtyř dnů již podruhé. Při předchozí akci prověřili zboží v jedenácti stáncích, v nichž zajistili plagiáty a pirátské nahrávky (403 ks CD + DVD nosičů a 93 ks textilu) v hodnotě převyšující 400 tisíc korun.


Jiří Nejedlý
tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel.: 475 667 216  fax: 475 667 310
mobil: 731 421 645
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz         
Skočit na začátek stránky