CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 05.10.2006


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Celníci zadrželi prodejce pirátských kopií

Dne 4.10.2006  v odpoledních hodinách provedla hlídka mobilního dohledu Celního úřadu Děčín kontrolní akci zaměřenou na dodržování zákona  o ochraně spotřebitele. Cílem kontrolní činnosti byl stánkový prodej na turistické stezce v obci Jiříkov. Celníci zde ověřovali  zda prodejem, nabízením nebo skladováním zboží nedochází k porušování některých práv duševního vlastnictví či  klamání spotřebitele.

V jednom stánku, jehož prodejce celníci zadrželi, se nacházela prodejní plata s jednotlivými zvukovými a filmovými nosiči. Další hudební nosiče objevili celníci v krabici vedle zapnutého přehrávače, na kterém asijský obchodník přehrával tituly dle poptávky kupujících. Na místě tak celníci zajistili 181  ks pirátských kopií autorských děl na CD a DVD nosičích, jež byly nabízeny k prodeji. Škoda způsobená majitelům práv k autorskému dílu byla  předběžně vyčíslena částkou 102 tisíc korun.

V souladu s ustanovením zákona na ochranu spotřebitele celníci nelegální kopie uskladnili pod svůj přímý dohled.  Skutečnost, že se jedná o nelegální rozmnoženiny, musí  potvrdit dožádané odborné instituce (Česká protipirátská unie a Česká národní skupina IFPI).
 


Jiří Nejedlý
tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel.: 475 667 216  fax: 475 667 310
mobil: 731 421 645
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky