CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 27.10.2006


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Liberečtí celníci odhalili načerno zaměstnávané cizince

     Tři nelegálně pracující cizince odhalili liberečtí celníci  dne 26.10.2006 při kontrolní akci zaměřené na zaměstnávání cizinců na Turnovsku.

     Kontrolní skupina utvořená z celkem osmi celníků a dvou příslušníků cizinecké policie si vytipovala dva subjekty. Hned u prvního (stavební společnost) vykonávaly tři zahraniční osoby na stavbě přidavačské práce bez příslušných pracovních povolení a tudíž v  rozporu s platnými právními předpisy. Jedna osoba z  Kyrgystánu neměla dokonce ani platné povolení k pobytu na našem území. U druhého subjektu kontrolovali celníci celkem jedenáct osob, které česaly a třídily ovoce. Deset z nich byli cizinci z bývalého sovětského bloku.  Firma je však zaměstnávala v souladu s právními předpisy, všichni  měli platná patřičná povolení.

     Zjištěný případ porušení zákona o zaměstnanosti u stavební společnosti byl postoupen k dalšímu řízení úřadu práce, ten může za nelegální zaměstnávání cizinců uložit  zaměstnavateli pokutu až do výše dvou milionů korun. Cizince bez platného povolení k pobytu na území ČR čeká vyhoštění.


Jiří Nejedlý
tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel.: 475 667 216
fax: 475 667 310
mobil: 731 421 645
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky