CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 13.08.2007


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Chomutovští celníci opět zabavovali padělky

V neděli dne 12.8.2007 provedli chomutovští celníci na tržnici zvané „Domina“ v katastru obce Křímov na Chomutovsku kontrolní akci zaměřenou na dodržování zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele. Cílem kontrolní akce bylo zjistit, zda se zde skladuje, nabízí nebo prodává zboží, u kterého existuje důvodné podezření, že je na něm umístěno stejné nebo zaměnitelné označení s ochrannou známkou bez souhlasu majitele ochranné známky nebo je zboží vyrobené bez souhlasu majitele autorských práv.

Výsledkem akce bylo zajištění celkem 1.347 kusů padělků textilních výrobků různých značek (mezi tradičními NIKE, ADIDAS, PUMA se objevují i loga Bundesliga, DIDDL, NEMO, SPONGEBOB, LACOSTE, HUGO BOSS a další). Převážně se jednalo o trika, tílka, kraťasy, mikiny, svetry, dětské soupravy a tepláky. Celková škoda způsobená majitelům ochranných známek by v případě prodeje činila 1 762 165,- korun. Zajištěné zboží pocházelo ze tří stánků.

Dva majitele (prodejce) zboží se celníkům podařilo zadržet. Ti nyní čelí podezření ze spáchání trestného činu porušování práv k ochranné známce, obchodnímu jménu a chráněnému označení původu se sazbou odnětí svobody až na dva roky.
    



por. Jiří Nejedlý
tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel.: 475 667 216, fax: 475 667 310
mobil: 731 421 645
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz   
Skočit na začátek stránky