CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 18.09.2007


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Celníci vymáhají pokuty od tisíců řidičů

„Severočeští“ celníci evidují za první pololetí letošního roku téměř třicet tisíc pokut za spáchané dopravní přestupky, které provinilí řidiči nezaplatili.

 Pokud totiž řidiči do 15 dnů od spáchání přestupku pokutu nezaplatí, policie pohledávky postupuje celníkům, kteří dluh vymáhají. V rámci této kompetence rozeslali celníci letos v Ústeckém a Libereckém kraji již bezmála 25 tisíc výzev dlužníkům, kteří složenku obdrženou za dopravní přestupek (tzv. pokutu na místě nezaplacenou) neuhradili. Téměř dvě třetiny z nich tvoří řidiči z Ústecka a Mostecka. Celníkům se daří dlužníky k placení přimět poměrně úspěšně, nicméně najdou se i tací, které přesvědčí až exekuce. Jen za první pololetí bylo ve 2 220 případech zahájeno exekuční řízení za účelem vymožení dlužné částky.

V této souvislosti si Celní ředitelství Ústí nad Labem dovoluje upozornit dlužníky na vyplňování poštovních poukázek (složenek) podle poučení na nich uvedeném, zejména na uvedení variabilního symbolu ve správném tvaru, aby se předešlo následným nedorozuměním.

 


 
por. Jiří Nejedlý
tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel.: 475 667 216, fax: 475 667 310
mobil: 731 421 645
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz   
Skočit na začátek stránky