CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 17.10.2007


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Celníci zadrželi pašeráky cigaret

V posledních dnech (dne 12.10.2007) provedli celníci Celního ředitelství Ústí nad Labem závěrečnou akci rozpracovaného případu zaměřeného na nelegální obchod s cigaretami bez platných tabákových nálepek.
 
Krátce po poledni zadržela zásahová jednotka celní správy u staré pískovny mezi obcemi Dubnice a Janovice v Podještědí na Liberecku tři osoby, páchající trestnou činnost. Celníci zasáhli v době, kdy docházelo k překládání plastikových pytlů z jednoho vozidla do druhého. Šedé igelitové pytle obsahovaly v konečném součtu celkem 139 600 kusů cigaret různých značek, které nebyly opatřeny předepsanými tabákovými nálepkami platnými v ČR, v hodnotě bezmála 130 tisíc korun. Stát by jejich prodejem přišel na daních o 384 876 korun. Cigarety byly do České republiky přepravovány v osobních automobilech z Polska, následně byly předávány na smluveném místě odběratelům, kteří je pak dále distribuovali po území ČR.

Zadržené tři muže celníci po provedeném šetření předali Policii ČR s návrhem na zahájení trestního stíhání. Za zkrácení daně, poplatků a podobné povinné platby jim hrozí až osmiletý trest odnětí svobody.

Celní ředitelství Ústí nad Labem má k dispozici fotodokumentaci případu (kontakt viz níže)

     

por. Jiří Nejedlý
tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel.: 475 667 216, fax: 475 667 310
mobil: 731 421 645
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky