CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 07.04.2008


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Kontroly tržnic na severu Čech pokračují

     Od počátku února kontrolují intenzivně celníci příhraniční tržnice na severu Čech. Intenzivní kontrolní činnost celníků souvisí se zveřejněním závěrů Úřadu obchodního představitele USA (USTR), které označily Českou republiku za zemi s vysokým podílem prodeje padělaného zboží na domácím trhu.  Severočeští celníci během zvýšené kontrolní činnosti zajistili již desítky tisíc plagiátů různého zboží v hodnotě bezmála 100 milionů korun.

     Na tržnicích KLID II v Dubí a Rašelina nedaleko obce Hora svatého Šebestiána uplatňují celníci tzv. nepřetržitý celní dohled. Toto opatření, proti věčně se opakovanému porušování pravidel prodeje zboží na tržnicích, se ukázalo jako efektivní. Na Rašelině se po téměř dvaceti dnech dohledu podařilo dosáhnout provozu tržnice v souladu s předpisy. V současné době jsou stánky označeny identifikačními údaji a prodejci nabízejí jen legální zboží.

     Na tržnici KLID II trvá celní dohled zatím nejdéle, byl zahájen  dne 8.3.2008. Po deseti dnech celníci s povolením státního zástupce stánky otevřeli. Prohlídky a zajišťování nelegálního zboží trvalo tehdy až do pozdních nočních hodin. Zajištěné plagiáty v hodnotě bezmála 12 milionů korun skončily v celních skladech. 

      V nepřetržitém dohledu pokračují celníci i nadále, aby svou přítomností zamezili případné distribuci a opětovnému prodeji nelegálního zboží. V zajišťování nepřetržitého dohledu jim pomáhají příslušníci cizinecké policie. Několikrát denně monitorují celníci i ostatní tržnice v okolí např. Dubín nedaleko obce Dubí ve směru na Cínovec a tržnici Točna v katastru obce Hora sv. Šebestiána.
    


por. Jiří Nejedlý
tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel.: 475 667 216, fax: 475 667 310
mobil: 731 421 645
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz 
 
Skočit na začátek stránky