CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 18.04.2008


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Severočeští celníci pokračují v intenzívních kontrolách tržnic


     Včerejším dnem zahájili severočeští celníci nepřetržitý dohled na petrovické tržnici u silnice k hraničnímu přechodu poté, co z otevřených prodejních stánků odvezli téměř dvacet pytlů plných plagiátů. Jednalo se o textilní výrobky a obuv neoprávněně označené logy světových výrobců a pirátské nahrávky na hudebních a filmových nosičích. Některé stánky a příruční sklady však zůstaly celníkům nepřístupné. Škoda způsobená majitelům ochranných známek a děl autorských byla vyčíslena na téměř 1,2 miliónů korun.

     Celní správa od začátku února kontroluje intenzivně příhraniční tržnice. Celníci na severu Čech uplatnili na tržnicích v  Dubí, Hoře sv. Šebestiána, Dolní Poustevně a od včerejšího dne i na Petrovicích tzv. nepřetržitý celní dohled, který se ukázal být efektivním opatřením proti opakovanému porušování pravidel prodeje zboží na tržnicích. V Dubí a na Rašelině nedaleko obce Hora sv. Šebestiána se už podařilo dosáhnout požadovaného stavu, přesto celníci několikrát denně monitorují provoz těchto tržnic, aby se přesvědčili, že prodejní stánky zůstávají náležitě označeny a nabídka prodeje obsahuje pouze legální zboží.

     Od začátku roku zajistili „severočeští“ celníci při kontrolách stánkového prodeje ve svém regionu stovky tisíc kusů padělků v hodnotě bezmála 130 miliónů korun. Celníkům při kontrolách pomáhají příslušníci cizinecká policie.

 



por. Jiří Nejedlý
tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel.: 475 667 216, fax: 475 667 310
mobil: 731 421 645
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky