CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 12.09.2008


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Celníci nepřetržitě sledují dění na tržnicí u hotelu Dubín

Včera krátce před polednem provedli "severočeští" celníci na tržnici naproti hotelu Dubín nedaleko obce Dubí na Teplicku kontrolní akci zaměřenou na dodržování zákona o ochraně spotřebitele. Cílem kontrolní akce bylo zjistit, zda se na stáncích skladuje, nabízí nebo prodává zboží, u kterého existuje důvodné podezření, že je na něm umístěno stejné nebo zaměnitelné označení s ochrannou známkou.

Po příjezdu celníků na tržnici opustili tradičně trhovci rychle svá prodejní místa a sledovali dění z povzdálí. Celníci ale po jarních nepřetržitých kontrolách a častým monitorováním tržnic docílili řádného označení stánků dle živnostenského zákona, takže bude možné prodejce lehce ustanovit. Celníci zkontrolovali 19 z 21 otevřených stánků. Ve třech z nich odhalili a zajistili celkem 238 ks textilních výrobků (mikiny, trička, fotbalové dresy, čepice, polokošile, rukavice, kalhoty, teplákové soupravy) různých značek (např. s.Oliver, Juventus, Bayern Munchen, Lonsdale, Thinsulate, adidas, Diesel, Fila, Lacoste, Hugo Boos, Puma, Fishbone, Pit Bull, Harley Davidson, Spongebob, Buffalo, Spider Man atd.), u kterých vzniklo důvodné podezření, že nesou znaky nápadně shodné se znaky padělků výrobků známých a renomovaných výrobců značkového zboží.

Celková škoda způsobená majitelům ochranných známek, která by v případě prodeje vznikla, byla celníky odhadnuta na více než 350 tisíc korun. 

Vzhledem k podezření, že se v uzamčených příručních skladech nacházejí další padělky zboží značek chráněné ochrannými známkami, přistoupili celníci k nepřetržitému celnímu dohledu.     

  


por. Jiří Nejedlý
tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel.: 475 667 216, fax: 475 667 310
mobil: 731 421 645
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky