CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 22.09.2008


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Zahájen nepřetržitý celní dohled nad tržnicí ve Hřensku

V neděli dne 21. září 2008 přistoupili „severočeští“ celníci ve večerních hodinách k výkonu nepřetržitého celního dohledu nad provozem rozsáhlé tržnice v obci Hřensko na Děčínsku.

Zahájení intenzivního dohledu předcházela kontrolní akce, které se zúčastnilo 34 celníků, 15 příslušníků cizinecké policie, jeden pracovník Státního ústavu pro kontrolu léčiv a expert protipirátské organizace IFPI z Londýna. Kontroloři zajistili při kontrolách devadesáti šesti přístupných prodejních stánků textilní výrobky, obuv, hračky a hodinky označené logy a symboly světových značek, které by mohly porušovat práva majitelů ochranných známek. Dále zajistili léčiva a pirátské nahrávky na zvukových a obrazových nosičích.
Škoda, která by prodejem zajištěných plagiátů majitelům dotčených ochranných známek a práv autorských vznikla, je zatím odhadována na devět miliónů korun. Číslo není konečné, neboť celníci stále odkrývají nové skrýše s dalšími padělky a neznačenými cigaretami.

V současné době se jedná o druhou tržnici, kde jsou celníci přítomni 24 hodin denně. Na tržnici u hotelu Dubín nedaleko obce Dubí na Teplicku, trvá nepřetržitý celní dohled již dvanáctý den.

Celníci ve spolupráci s příslušníky cizinecké policie dohlížejí ve dne i v noci na provoz tržnic a sledují pohyb osob a dopravních prostředků nejen v prostoru tržnic, ale i jejich okolí. Cílem akce je dosáhnout takového stavu, při kterém bude prodej zboží na tržnici probíhat v souladu s právními předpisy, tzn.  prodejní stánky budou řádně označeny stanovenými identifikačními údaji a prodejní nabídka nebude zahrnovat žádné nelegální zboží. 

(Celní ředitelství má k dispozici foto z akce, kontakt viz níže)


por. Jiří Nejedlý
tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel.: 475 667 216, fax: 475 667 310
mobil: 731 421 645
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz   
Skočit na začátek stránky