CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 26.10.2009


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Ve skrýších prodejního stánku odhalili celníci nezdaněné cigarety

Nezdaněné cigarety, jejichž prodejem by stát přišel na daních o bezmála jeden milion korun, odhalili v pátek večer „severočeští“ celníci ve spolupráci s příslušníky cizinecké policie v obci Křímov na Chomutovsku.

Na základě získaných poznatků z předchozího monitorování se kontrolní skupina složená z devíti celníků a deseti příslušníků cizinecké policie zaměřila na dva prodejní stánky. S pomocí služebního psa Brita vycvičeného na vyhledávání tabákových výrobků, celníci odhalili různé důmyslné úkryty, v nichž bylo nalezeno větší množství nezdaněných cigaret, postrádajících tabákové nálepky platné na území ČR.  Na místě bylo zajištěno celkem 308.820 kusů cigaret značek Jin Ling a Ronson, které byly opatřeny ukrajinskými a ruskými kolky. Stát by jejich prodejem přišel na daních o bezmála jeden milion korun.

Celníci 15.441 kusů krabiček nezdaněných cigaret zajistili a převezli do celního skladu. Zadržený dvaatřicetiletý prodejce čelí podezření ze spáchání hned dvou trestných činů, krácení daně a porušení předpisů o nálepkách k označení zboží.

Součinnostní akce se neminula účinkem. Mimo jiné prokázala velmi dobrou spolupráci celníků s policisty.

V letošním roce se jedná o jeden z mnoha případů odhalení nelegálního prodeje a skladování vybraných výrobků. Celníci na Severu Čech budou i nadále v těchto kontrolách pokračovat, aby zamezili obchodu s nelegálními tabákovými výrobky či lihovinami. 

Celní ředitelství má k dispozici fotodokumentaci k případu (kontakt viz níže)

       


por. Jiří Nejedlý
Tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel: +420 475 667 216
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky