CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 05.03.2010


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Celníci se stále častěji zaměřují na kamenné obchody

O více než 265 tisíc korun mohl stát přijít v posledních čtyřech dnech na daních případným prodejem neznačených tabákových výrobků a lihovin. 

Během tohoto týdne provedli celníci na severu Čech hned několik kontrol tzv. kamenných obchodů (převážně večerek, ale i herna-barů) zaměřených na dodržování zákona o spotřební dani a zákona o povinném značení lihu. Celníci v osmi provozovnách zajistili celkem 68.940 kusů cigaret postrádajících platné tabákové nálepky, bezmála 58 kg tabáku určeného ke kouření bez tabákových nálepek a 79 litrů lihovin.

Jeden z těch úspěšných záchytů zaznamenali včera (dne 4. 3. 2010) při kontrole večerky v Rumburku. Na kontrolu prostor prodejny byl nasazen služební pes Arva Marvikor vycvičený na vyhledávání tabákových výrobků, který spolehlivě celníkům označil místo, kde byly nezdaněné tabákové výrobky skladovány. Celníci za dveřmi skladu zajistili více než 63 tisíc kusů cigaret různých značek s ukrajinskými, běloruskými a ruskými tabákovými nálepkami a 7,65 kg tabáku. Předpokládaný daňový únik byl vyčíslen na 177 tisíc korun. 

Severočeští celníci provádí kontroly zaměřené na dodržování zákona o povinném značení lihu a zákona o spotřební dani nejen na tržnicích, ale stále častěji právě i v tzv. kamenných obchodech. Bohužel není výjimkou, že jsou i zde odhalovány nelegální praktiky prodejců.


por. Jiří Nejedlý
Tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky