CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 06.02.2010


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Celníci si posvítili na majitele prodejny se smíšeným zbožím

Dne 4. února 2010 provedli v  podvečerních hodinách celníci z oddělení Odhalování organizované trestné činnosti Celního ředitelství Ústí nad Labem, na základě předchozího souhlasu státního zástupce a vydaného příkazu, prohlídku bytových a jiných prostor (prodejna smíšeného zboží) nacházejících se v obci Rožany na Šluknovsku.

V rámci těchto prohlídek bylo celníky nalezeno celkem 106.400 kusů cigaret různých značek (např. Jin Ling, Viceroy, Pall Mall a Classic) bez platných tabákových nálepek a 25 jednolitrových lahví (zn. Tuzemák, Vodka) postrádajících povinné kontrolní pásky.  Stát by jejich prodejem přišel na daních o 443.182 korun. Celníci cigarety s ukrajinskými, moldavskými a běloruskými tabákovými nálepkami a neznačené lihoviny zajistili jako věc důležitou pro trestní řízení a převezli do celního skladu.

Asijský prodejce je důvodně podezřelý ze spáchání přečinu porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží.

Během posledních dnů se jedná již o druhý úspěšný zásah ústeckých celníků. Před několika dny zadrželi čtyři osoby pašující z Polska cigarety bez platných tabákových nálepek. Tato skupina osob dokázala za necelé čtyři měsíce do Čech nelegálně dovést více než dva miliony kusů nezdaněných cigaret. Stát tím na daních připravila o šest a půl milionu korun.

 


por. Jiří Nejedlý
Tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky