CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 23.08.2010


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Drogy směřující na hudební festival zadrželi celníci

Devadesát tablet extáze, téměř jedenáct gramů kokainu, deset gramů marihuany, dva a půl gramu metamfetaminu, to je výsledek preventivní kontrolní akce severočeských celníků.

Ta byla v souvislosti s konáním hudebního festivalu na pláži Máchova jezera v Doksech zaměřena na přepravu a nedovolené držení omamných a psychotropních látek. Na příjezdové komunikaci k místu konání hudební akce prováděli příslušníci celní správy namátkové kontroly vozidel, ke kterým využili i speciálně vycvičené psy na vyhledávání drog. 

Během pátečního večera zkontrolovaly hlídky mobilního dohledu více než tři desítky vozidel, v šesti z nich se jim podařilo za asistence služebních psů odhalit omamné a psychotropní látky. Drogy převážely osoby české státní příslušnosti.

Čtyři osoby, které měly v držení malé množství drog pro osobní potřebu, se dopustily přestupku. Další dvě, čelí podezření ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami. Přistižené osoby byly předány věcně příslušnému policejnímu oddělení.

 


por. Jiří Nejedlý, DiS.
Tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky