CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 05.11.2010


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Kontroly celníků odhalují nezdaněný alkohol

V posledních dnech odhalili ústečtí celníci ve čtyřech městech a obcích ve svém regionu nezdaněné lihoviny. V rámci kontrol zaměřených na řádné zdanění a značení lihovin zajistili 626 lahví (celkem 180 litrů) s destiláty různých značek, lihovitosti a spotřebitelského balení v hodnotě přesahující 62 tisíc korun.

Na začátku týdne zaměřili příslušníci celní správy svou pozornost na dva obchůdky s potravinami v Ústí nad Labem. Zjistili, že v nich provozovatelé nabízeli a skladovali 304 lahví alkoholu různých značek, aniž by prokázali, že se jedná o vybrané výrobky řádně nabyté a zdaněné. Padesát dva lahví mělo sice na hrdlech kontrolní pásky, ale ty pod UV lampou nevykazovaly stanovené ochranné prvky. Šest lahví kontrolní pásky postrádalo úplně. Z obou provozoven celníci odvezli 84,2 litrů lihovin.

Dále zkontrolovali i dva kamenné obchody s potravinami v Košťanech a jeden v teplické městské části Řetenice. Výsledkem bylo zajištění 229 lahví (78 litrů) lihovin zn. Tuzemák a Vodka. U 90 lahví nevykazovaly kontrolní pásky ochranné prvky, označení objemu na kontrolní pásce u 11 lahví neodpovídalo skutečnému objemu láhve a 128 lahví postrádalo povinné kontrolní pásky. 

Včera se kontroloři zaměřili na provozovnu potravin v Děčíně, kde zajistili 35 lahví (17,5 litrů) s lihovinami. Prodejce nebyl schopen kontrolorům předložit doklady prokazující jejich řádné zdanění.

Zajištěné lahve s destiláty celníci převezli do svého skladu. Stát by jejich prodejem přišel na daních o bezmála 35 tisíc korun. Prodejce čeká správní řízení a finanční postih. Celníci před vánočními svátky kontroly ještě zintenzivní.

   


por. Jiří Nejedlý, DiS.
Tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky