CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 16.07.2010


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Mobilní skupiny celníků dohlíží na bezpečnost silničního provozu

„Severočeští“ celníci přistihli v posledních dnech na komunikacích ve svém regionu pět řidičů kamionů, kteří nedodrželi denní dobu řízení vozidla nebo dobu odpočinku. Dva zahraniční řidiči byli nuceni na místě složit do rukou celníků kauce v celkové výši 31 tisíc korun.

Zjištěné případy porušení předpisů příslušníci celní správy zadokumentovali a předali příslušným odborům dopravy k zahájení správního řízení.

Od začátku roku prověřily mobilní hlídky celníků při silničních kontrolách téměř tisíc nákladních vozidel (z toho čtvrtinu imatrikulovaných v zahraničí). Rukama jim prošlo více než 10 tisíc záznamových listů/kotoučků, z kterých vyčtou, jak jsou řidiči dodržovány povinné bezpečnostní přestávky a doby jízd. Odhalili při tom 43 případů, kdy došlo k prohřeškům resp. porušení předpisů.  Od neukázněných zahraničních řidičů vybraly kontrolní hlídky na místě kauce v celkové výši 235 tisíc korun.

Hlídky mobilního dohledu nekontrolují jen dodržování předepsané doby řízení vozidla a odpočinku. Svou pozornost zaměřují i na přepravní povolení, dodržování podmínek mezinárodní přepravy nebezpečných věcí dle dohody (ADR), převažují nákladní vozidla, nejezdí-li po našich silnicích přetížena a samozřejmě kontrolují zboží včetně průvodních dokladů.

 


por. Jiří Nejedlý, DiS.
Tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky