CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 13.10.2010


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Na příhraničních Petrovicích zajištěn alkohol, cigarety i léky

Téměř 330 tisíc kusů cigaret a přes 1 700 litrů lihovin různých značek zajistili včera ústečtí celníci v provozovnách a stáncích v obci Petrovice na Ústecku.

Úderem poledne zahájili celníci (v počtu 90), v součinnosti s příslušníky cizinecké policie (23) a pracovníky ČOI (21), rozsáhlou kontrolní akci zaměřenou na značení a řádné zdanění vybraných výrobků resp. cigaret a lihovin. Pozornost byla věnována také ochraně spotřebitele, zaměstnávání cizinců a jejich pobytu na území ČR.

Více než 130 kontrolorů, rozdělených do tříčlenných kontrolních skupin prověřilo téměř 30 provozoven a stánků.  Nasazeni byli i služební psi vycvičení na vyhledávání tabákových výrobků. V různých skrýších a úkrytech celníci nalezli téměř 65 tisíc cigaret postrádajících platné tabákové nálepky a 37 litrů alkoholu bez kolkových nálepek.  Jedním z úkrytů bylo i odstavené vozidlo pickup, v kterém kromě jedenácti tisíc kusů cigaret opatřených ukrajinskými a moldavskými tabákovými nálepkami objevili celníci i krabici s léky.

Ve třiadvaceti provozovnách bylo celkem zajištěno bezmála 265 tisíc kusů cigaret a 1 697 litrů lihovin různých značek. Prodejci nebyli schopni předložit doklady prokazující řádné zdanění. U některých lihovin známých výrobců vzniklo podezření, že jsou na lahvích padělky etiket či kontrolních pásek. Výše úniku na spotřební dani činí téměř milion korun.

Zároveň bylo odhaleno pět osob, které vykonávaly pracovní činnost v rozporu s právními předpisy a 159 kusů padělků textilních výrobků, jejichž hodnota v ceně originálů byla vyčíslena na bezmála 270 tisíc korun.

    


por. Jiří Nejedlý
Tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky