CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 26.11.2010


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Při domovních prohlídkách zajištěny nezdaněné cigarety

V posledních dnech provedli celníci z oddělení Odhalování organizované trestné činnosti Celního ředitelství Ústí nad Labem závěrečnou fázi několika rozpracovaných případů zaměřených na nelegální obchod s cigaretami bez platných tabákových nálepek.

Na základě soudního příkazu provedli příslušníci celní správy v rámci třech trestních případů sérii prohlídek bytových a jiných prostor v obci Varnsdorf a Děčín. Objevili při nich 520 140 kusů cigaret různých značek (Marlboro, Jin Ling, LM, Viceroy, Fest, Pall Mall, Minsk, Classic aj.) bez platných tabákových nálepek resp. s tabákovými nálepkami Ruské federace, Moldávie, Ukrajiny a Běloruska. Dále nalezli alkoholické nápoje obchodních značek Stroh, Vodka, Tuzemák aj. bez platných kontrolních pásek v počtu 285 lahví o celkovém objemu 283 litrů. Celníci vyčíslili daňový únik na bezmála jeden milion čtyři sta tisíc korun.

Ústečtí pátrači pracovali na případech více než dva měsíce. Výsledkem závěrečných akcí je zadržení tří cizinců, kteří se podíleli na trestné činnosti, spočívající ve skladování nezdaněných cigaret a jejich uvádění do volného oběhu.

Zadržení Asiaté (33, 35 a 43 let), čelící obvinění ze spáchání trestného činu porušování předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží, byli spolu se spisem předáni vyšetřovateli s návrhem na zahájení trestního stíhání.


por. Jiří Nejedlý, DiS.
Tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky