CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 29.10.2010


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Také na severu Čech odhalili celníci nelegálně pracující cizince

Při celostátní akci s krycím názvem FRÉZIE odhalili příslušníci celní správy 270 nelegálně pracujících cizinců. Z toho na severu Čech bylo zjištěno 19 osob ze zemí mimo EU.  

Kontroly zaměřené na zaměstnávání cizinců provedli celníci ve dnech 26. – 27. října.  V Ústeckém a Libereckém kraji kontroloři prověřili doklady 45 pracujících cizinců v různých odvětvích u 13 zaměstnavatelů. Předem si vytipovali provozovny, v nichž už v minulosti cizinci podezřelí z porušení zákona o zaměstnanosti pracovali. Výsledky akce prokázaly opakované odhalení nelegálně pracujících cizinců.

Na Děčínsku pracovaly na úpravách vodního toku dvě osoby z Ukrajiny. Na Ústecku další dva cizinci také z Ukrajiny vykonávali výkopové práce a jedna osoba z Vietnamu obsluhovala v kamenné provozovně s textilem. U čtyř cizinců z Ukrajiny a pěti osob z Moldavska byla zjištěna na Chomutovsku pracovní činnost v rozporu s právními předpisy. Cizinci se v pracovních oděvech podíleli na opravě a rekonstrukci kotelny. Na Liberecku bylo zjištěno pět osob při výrobě kovů a stavebních pracích.
 
Podezřelí cizinci nepředložili pracovní povolení nebo vykonávali pracovní činnost v rozporu s ním. Při kontrolách celníci prověřovali také, zda mají zaměstnavatelé uzavřen s cizinci pracovně právní vztah, jak ukládá zákon o zaměstnanosti.

 


por. Jiří Nejedlý, DiS.
Tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky