CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 08.04.2010


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Úprk před celníky pašerákovi cigaret nevyšel

Dne 6. dubna provedli celníci z oddělení Odhalování organizované trestné činnosti Celního ředitelství Ústí nad Labem závěrečnou fázi rozpracovaného případu zaměřeného na nelegální obchod s cigaretami bez platných tabákových nálepek.

Krátce před 17. hodinou zadrželi příslušníci celní správy na silnici u obce Nová Ves nedaleko přehradní nádrže Mlýnice na Liberecku řidiče vozidla Renault Espace s německou registrační značkou. Řidič nerespektoval výzvu celní hlídky k zastavení vozidla a pokusil se ujet. Po několika stech metrech ale s vozidlem havaroval. Při útěku byl celníky dopaden. Ve vozidle se nacházelo 360 tisíc kusů cigaret zn. Jin Ling a Classic, které byly opatřeny ukrajinskými a ruskými kolky. Stát by jejich případným prodejem přišel na daních o bezmála 1,2 milionu korun.

Zadokumentovaný případ včetně zadržené osoby předali celníci orgánům činným v trestním řízení s návrhem na zahájení stíhání.  Čtyřiatřicetiletý Polák čelí obvinění ze spáchání trestného činu porušení předpisů o oběhu zboží ve styku s cizinou a krácení daně, poplatku a podobné povinné platby.

Od začátku března se jedná již o třetího cizince zadrženého při nelegálním přepravě nezdaněných cigaret z Polska na naše území se stejným scénářem.

Celní ředitelství má k dispozici videozáznam ze zadržení pachatele i fotodokumentaci (kontakt viz níže).




 

  

  


por. Jiří Nejedlý
Tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky