CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 10.11.2010


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Ústečtí celníci zastavili dodávku napěchovanou pašovanými cigaretami

Šest tisíc pět set kartonů pašovaných cigaret zadržela včera mobilní hlídka ústeckých celníků při silniční kontrole zaměřené na pátrání po zboží uniklém celnímu dohledu a přepravu vybraných výrobků.

Na silnici I/30 nedaleko obce Chlumec si celníci krátce před 18. hodinou náhodně vytipovali ke kontrole bílé dodávkové vozidlo Mercedes-Benz s pražskou registrační značkou. Osádka, kterou tvořili dva Asiaté, na rutinní otázku, zda převáží nějaké zboží, neodpověděla. Nasazený služební pes Arva, vycvičený na vyhledávání tabákových výrobků, označil zadní dveře vozidla, za nimiž se nacházelo 130 kartonových krabic. Celníci v nich odhalili celkem 1 300 000 kusů cigaret různých značek (Classic, Viceroy a Jin Ling), které byly opatřeny ruskými a ukrajinskými tabákovými nálepkami. Stát by jejich případným prodejem přišel na daních o bezmála 4,5 milionu korun.

Zadržené cigarety příslušníci celní správy zajistili a převezli do celního skladu. Pětadvacetiletý řidič čelí podezření ze spáchání trestného činu porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží.
 


por. Jiří Nejedlý
Tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky