CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 08.04.2010


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Vezli léky k nelegální výrobě pervitinu?

Téměř sedm tisíc kusů tablet léků obsahujících pseudoefedrin zadrželi celníci v posledních dvou dnech při běžných silničních kontrolách na Liberecku.

Dne 7. dubna kontrolovala hlídka mobilního dohledu u obce Kunratice osobní vozidlo zn. Mazda s registrační značkou Středočeského kraje. Celníci při kontrole vozidla odhalili pod sedadlem spolujezdce igelitovou tašku, jejímž obsahem bylo 2.048 kusů tablet a příbalový leták od léků s názvem ACATAR.

O den dříve u obce Chrastava vytipovala celní hlídka ke kontrole osobní automobil zn. VW Passat (RZ Libereckého kraje). Na otázku celníků, zda převáží řidič nějaké zboží, odpověděl muž záporně. Při prohlídce vozidla celníci nalezli na podlaze u spolujezdce batoh, v němž se nacházelo 400 plat tj. 4.800 kusů tablet s lékem zvaným SUDAFED.  Ten je zneužíván k nelegální výrobě pervitinu.

Oba případy včetně zadržených osob byly předány příslušnému útvaru Policie ČR z důvodu podezření ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů.

     


por. Jiří Nejedlý
Tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky