CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 08.11.2010


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Zajistili padělky řetězových pil

V sobotu 6. listopadu zadrželi celníci čtyři osoby rumunské národnosti, které nabízely k prodeji v katastru obce Sosnová na Českolipsku padělky benzínových řetězových pil.

Příslušníci celní správy zastavili osobní automobil značky Opel Vectra maďarské imatrikulace na silnici nedaleko Sosnové. V zavazadlovém prostoru objevili devět kusů motorových pil, vykazujících znaky ochranné známky STIHL. 
 
Na podomní prodejce upozornili celníky obyvatelé obce. Podle jejich slov cizinci obcházeli jednotlivé domy a snažili se místním pily prodat. Cizí státní příslušníky - mladé muže ve věku do třiceti let, celníci vyslechli, sepsali protokol a vydali rozhodnutí o zadržení zboží. Zároveň kontaktovali zástupce majitele ochranné známky STIHL pro ČR. Předběžná škoda způsobená majiteli dotčené ochranné známky byla vyčíslena na 233 tisíc korun.

Kvalita padělků bývá nevalné úrovně, výrobky se projevují častou poruchovostí a v případě motorových pil může jít i o velmi nebezpečné zboží. Jak vidno, lidé jsou dnes již obezřetnější. Všímají si prvotních znaků, jimiž nejsou jen cena a místo nákupu, ale také většinou na první pohled nekvalitní provedení signalizující, že jim je nabízen neoriginální výrobek.

 

 


por. Jiří Nejedlý
Tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky