CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Praze 24.11.2008


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Generální ředitelství cel

Kontroly celníků na tržištích a tržnicích SAPOU nekončí

Během víkendové kontroly tržnice SAPA zajistili celníci 10 tun zboží, které podle prvotních odhadů způsobilo majitelům práv k ochranným známkám škodu převyšující 30 milionů korun.

Dlouhodobě připravované kontrolní akce v tržnici SAPA se zúčastnilo i 120 příslušníků Celní správy ČR. Celníci pátrali po zboží, jehož výrobou, distribucí a prodejem jsou porušovány české a evropské zákony. V budovách a kontejnerech celníci zajistili 65 tisíc kusů padělků textilu a obuvi, dámských kabelek, opasků či např. sluneční brýle.

Kontrolou tržnice SAPA nekončí dlouhodobý tlak celní správy a dalších státních orgánů na zajištění dodržování zákonů České republiky a EU při stánkovém prodeji na území celé ČR.  Intenzivní dohled ze strany celních orgánů nad stánkovým prodejem bude pokračovat nejen v závěru tohoto roku. Naším cílem je zajistit dodržování zákonů České republiky a EU a chránit občany před nekvalitním či nebezpečným zbožím.

Informace k problematice stánkového prodeje, ochrany spotřebitele, ochrany práv duševního vlastnictví či podmínek obchodování se zahraničím lze nalézt na internetových stránkách celní správy – nyní i ve vietnamštině (http://www.cs.mfcr.cz/CmsGrc/Obchod-se-zbozim/Informace-a-prirucky/informace-stankovy-prodej.htm).


mjr. Bc. Jiří Barták
vedoucí oddělení vztahů k veřejnosti
a tiskový mluvčí Generálního ředitelství cel
tel. +420261331921
mobil +420602332791
e-mail informace@cs.mfcr.cz
fax 261332010
Skočit na začátek stránky