CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Praze 11.08.2010


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Generální ředitelství cel

Celníci pomáhají v zatopených Heřmanicích už od neděle

Ještě než opadla záplavová vlna v obci Heřmanice, rozhodlo vedení Celní správy České republiky už v neděli 8. srpna poskytnout svůj areál Výcvikového zařízení služební kynologie v katastru obce Heřmanice ostatním složkám Integrovaného záchranného systému, jehož je součástí. Zároveň do obce okamžitě vyslalo svoji speciální zásahovou jednotku.

Jako zázrakem středisko uniklo destrukci vodního živlu, jenž v obci zdevastoval nejen mnoho lidských sídel, ale i podstatnou část dopravní a inženýrské infrastruktury. Mohlo tak ještě před zahájením likvidačních prací nabídnout svoji ubytovací kapacitu i sociální zázemí zhruba osmdesáti záchranářům z řad Armády ČR, hasičům, členům krkonošské horské služby i dobrovolníkům, včetně pětadvaceti operativně nasazených příslušníků celní správy. Všem je pak k dispozici svými stravovacími službami, jakož i postiženým obyvatelům obce.
 
Stávající personál kuchyně byl pod vedením manželky starosty obce paní Stříbrné posílen o místní ženy.

Liberecký útvar Armády ČR v areálu celního střediska postavil i dva speciální stany se sprchami, jež mohou využít nejen ubytovaní záchranáři, ale i tamější lidé. Ve středisku byl též zřízen centrální sklad přicházející humanitární pomoci.

   

kpt. Zuzana Hrubá
tisková mluvčí Generálního ředitelství cel
tel: +420 261 331 931
mobil: +420 725 370 040
fax: +420 261 332 100
e-mail: media@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky