CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
140 00 Praha 4

V Praze 17.12.2020


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Generální ředitelství cel

Celníci překazili podnikání s konopím za více než tři miliony korun

Pracovníci protidrogového odd. Generálního ředitelství cel, odboru pátrání Olomouc, prověřovali od září osoby, které byly podezřelé z páchání trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Při závěrečné realizaci trestního spisu „BAGETA“ zadrželi pět osob. Provedli pět domovních prohlídek a dvě prohlídky jiných prostor a pozemků. Tam zajistili šest kompletních „indoor“ pěstíren konopí, 248 kusů rostlin konopí různého vzrůstu, 40kilogramů sušeného konopí, vozidlo, finanční hotovost ve výši 101 500 Kč, 20 640 Euro a další důkazní prostředky.

 

V rámci prověřování odhalili celníci skupinu osob, která ve Zlínském a Jihomoravském kraji pěstovala, distribuovala a prodávala sušené konopí na Slovensko.

 

Závěrečná část operace vyvrcholila 14. a 15. prosince. Celníci za dozoru státního zástupce a ve spolupráci s kolegy PČR KŘP Jihomoravského kraje, Územní odbor Hodonín, Oddělení obecné kriminality, ukončili páchání trestné činnosti. Při předávce zboží zadržela protidrogová a operativní skupina celní správy Čecha a Slováka. V tu chvíli si předávali tři vakuové pytle a jeden kbelík se čtyřmi kilogramy sušené marihuany. Zboží bylo určeno na slovenský trh.

 

Všechny osoby jsou stíhané na svobodě. Za spáchání tohoto trestného činu hrozí pachatelům trest odnětí svobody až 10 let. Případ je v šetření.


kpt. Ing. Martina Kaňková
Sekce pátrání - Generální ředitelství cel
mobil: +420 724 431 127
fax: +420 261 332 100
e-mail: media@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky