CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Královéhradecký kraj
Oddělení 11 - Právních a správních činností
Bohuslava Martinů 1672/8a 
501 01 Hradec Králové

V Hradci Králové 09.06.2023


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Královéhradecký kraj

Kontrolně preventivní akce v polském příhraničí

Kontrolně preventivní akci většího rozsahu zaměřenou na dodržování zákonů České republiky v souvislosti s nezákonnými přepravami zájmového zboží, realizovali v minulých dnech v úzké spolupráci celníci Královéhradeckého a Pardubického kraje.  V příhraničních regionech monitorovali hustotu přeprav tabákových výrobků či neuhrazené nedoplatky za dopravní pokuty. Právě v těchto oblastech zjistili drobná porušení. Během akce zkontrolovali 148 osob a 124 vozidel.

Naším cílem je zejména hájit fiskální zájem státu a působit preventivně. Cenový rozdíl cigaret na území České a Polské republiky je výrazný a je proto důležité dohlížet nad dodržováním zákona o spotřebních daních a eliminovat daňové úniky. Kontrolně preventivní akce ukázala, že se cigarety v Polsku nakupují, ale lidé je ve větší míře dopravují v povoleném množství pro osobní spotřebu. V kontrolách budeme v polském příhraničí pokračovat.“ sdělil vedoucí odboru dohledu Celního úřadu pro Královéhradecký kraj mjr. Tomáš Vik. 

Celníci v rámci společné akce zároveň konstatovali znalost kontrolovaných osob o limitech povoleného množství vybraných výrobků pro osobní spotřebu, zejména cigaret v malospotřebitelském balení.



Množstevní limity na dopravované zboží pro fyzické osoby | Celní správa ČR (celnisprava.cz)



por. Ing. Jitka Fajstavrová
Tisková mluvčí CÚ pro Královéhradecký kraj
tel: +420 495 756 221
mobil: +420 602 372 515
e-mail: j.fajstavrova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky