CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Ústecký kraj
Hoření 3540/7A
400 11 Ústí nad Labem 11

V Ústí nad Labem 24.02.2022


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Ústecký kraj

Celníci posbírali ve Hřensku téměř tři tisíce padělků

​Ústečtí celníci zajistili v rámci celostátní akce „JEZERO“ falzifikáty převážně textilního zboží za téměř 10 milionů korun.

O víkendu proběhla na vybraných příhraničních tržnicích celostátní akce zaměřená na zboží porušující některá práva duševního vlastnictví. Do této akce se zapojili také ústečtí celníci, kteří zaměřili svou pozornost na tržiště v katastru obce Hřensko.

Po předešlém monitorování tržiště šli celníci v sobotu už najisto. Ve vytipovaném prodejním stánku a především objektu, který sloužil jako tajný sklad, celníci zajistili 2 003 kusů textilních výrobků (mikiny, bundy, čepice) a 860 kusů ostatních doplňků (kabelky, peněženky, přívěšky), porušujících práva majitelů ochranných známek. Hodnota zajištěného zboží vyčíslená v ceně originálních výrobků dosáhla 9,5 milionů korun.

Celníci zadržené padělky, honosící se neoprávněně logy renomovaných světových výrobců, převezli do svých skladů.

Pokud se majitelé dotčených ochranných známek rozhodnou využít tzv. zjednodušený postup, budou padělky ekologicky zlikvidovány na jejich náklady bez dalšího řízení. V případě, že bude o porušení práv duševního vlastnictví rozhodovat soud, hrozí osobám, které plagiáty skladovaly či nabízely k prodeji, pokuta až do výše 10 milionů korun.

Souhrnné výsledky celostátní akce „Jezero“ naleznete v tiskové zprávě GŘC.



por. Jiří Nejedlý, DiS.
Tiskový mluvčí CÚ pro Ústecký kraj
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky