CZ EN Translate
Menu
  • Úvod
    • Clo
      • Původ zboží
        • Aktuality
          • Změna Protokolu č. 3 o definici pojmu „původní produkty“ a o metodách správní spolupráce v rámci Dohody EU - Jordánsko od 19. 7. 2016

Změna Protokolu č. 3 o definici pojmu „původní produkty“ a o metodách správní spolupráce v rámci Dohody EU - Jordánsko od 19. 7. 2016

        Na základě Rozhodnutí Výboru pro přidružení EU-Jordánsko č. 1/2016, publikovaného v Úředním věstníku EU č. L 233/2016, dochází od 19. července 2016 ke změně Protokolu 3 o definici pojmu „původní produkty" a o metodách správní spolupráce v rámci Evropsko-středomořské dohody zakládající přidružení mezi Evropskými společenstvími a jejich členskými státy na jedné straně a Jordánským hášimovským královstvím na straně druhé (dále jen „Protokol č. 3").

        Tato změna doplňuje Přílohu IIa do Protokolu č. 3, která stanovuje seznam opracování nebo zpracování nutný pro provedení na nepůvodních materiálech, aby produkty uvedené v Příloze IIa, vyrobené ve zvláštních rozvojových zónách a průmyslových oblastech v Jordánsku, v souvislosti s vytvářením pracovních míst pro syrské uprchlíky a Jordánce, získaly status původu.

        Příslušné rozvojové zóny a průmyslové oblasti v Jordánsku jsou stanoveny přímo v Příloze IIa.

        Doklad o původu vyhotovený na zboží, které získalo status původu podle Přílohy IIa, musí obsahovat toto prohlášení v anglickém jazyce: „Derogation – Annex II(a) of Protocol 3 – name of the Development Zone or industrial area and authorisation number granted by the competent authorities of Jordan".

        Příloha IIa Dodatek k seznamu opracování nebo zpracování, která musí být provedena na nepůvodních materiálech, aby vyrobený produkt mohl získat status původu je publikovaná na internetových stránkách původu zboží celní správy.

        Uvedená Příloha IIa se použije ode dne vstupu v platnost rozhodnutí Výboru pro přidružení (od 19. července 2016) do 31. prosince 2026.

 

 

 

 

 

 

 


Stránka byla publikována dne: 31.08.2016

Skočit na začátek stránky